Puromuz2.com: Puro Satın Al
Puro seçiminiz, yakışınız, yürekçalışmainiz ve keyfine vardığınız bütün tatlar ağız ağıza size özeldir. Fakat gene de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu hatmda hasetn her saatinde yürekmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Pençe inşaı Karayip purolarda yürekmeden önce nemliliğini kontrolör eylemek gerekir. Bu Toscanello yürekin geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı nem oranlarında yürekmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da sınama huzurılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken önemli bir kural var. Puro sadece amma sadece kokusuz felaketle yakılır! Puro her devran ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde andıran. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken yalım puroya dikme değme etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her canipı kırmızıya döndüğünde kızartma çalışmalemini mirardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 derece eğimle, aleve tam değme etmeyecek şekilde tutun. Bu çalışmalemi yaparken bütün ayağın eşit yanması gerektiği yürekin puroyu aynı zamanda organize bir şekilde 360 derece döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına tabii alevli çakmalara göre beş altı daha uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu minval çakmaklar çok mukavimdür ve bir küme andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma çalışmalemi tabii alevli çakmaklarla, beş altı devran alabilir. Bu müddet size aralık kaybı kadar delikükebilir amma puro çıdam ve himmet gerek. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma çalışmaleminden sonra pahal çevirip vecihünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yeğniçe âlem üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün ayak kıpkırmızı ise yakma çalışmalemini mirarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her canipı tam yanmamışsa, yani bütün ayak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kenarınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz nefes daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yumuşakçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz yürekime anık. Peki ya siz anık mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni yürekilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azcaından 40 saniye bekleyivermek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar yürekmeye çalışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı yürekimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı yürekmeye devam ederseniz, puro o denli biberlilaşır ki hiç yürekilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Esrar yeğniçe ağıza doldurulur ve zevk kameraların dumanla ikazlmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca nispet gösterdiğinizin bir çalışmaaretidir. Sönen puronun küllerini pekçe temizleyin. Bunun yürekin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pekçe temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim yürektiğim Toscanello yürekin yeni baştan yakma problem örgütleme etmez. Fakat ahali inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda kederlilik hissedeceğinizi belirtmek isterim.
şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene ayrıca daha uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyetle şgeri olan 2 kuralı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın hararet ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 derece beyninde başüstüneğundan güvenli olmanız gerekiyor. Aşiyan ortamında bu sıcaklığı yakalamanız az çok zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza gerek yoktur. Fakat elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız zeminını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek problem ile huzurlaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında hamur problem zeminın itici değil bir küme hamam olmasıdır. Çünkü hıfız zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise hıfız zeminının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl nem hıfız zeminı sıcaklığına göre değişim gösterecektir ve bu yüzden de hıfız zeminı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir âlem geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca âlem geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız zeminının âlem geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu yürekindeki nem ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak yürekin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı esenlayacak katiyetle âlem geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En bol humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyetle âlem geçirmedikleri yürekin başka rakiplerine yüce ayrım atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.
Bir Cevap Yazın